Cases

værk
Permalink Gallery

Biomasseanlæg på Avedøreværket

Biomasseanlæg på Avedøreværket

Når året er omme, kan Avedøreværkets blok 2 fyre med 100 procent biomasse på anlæggets hovedkedel.De to blokke skal forsyne 200.000 hustande med varme og 1,3 millioner hustande med el.Avedøre 2 er et af verdens mest energieffektive kraftvarmeværker. 94 procent af energien i brændslet bliver udnyttet.

Aalborg Engineerings populære varmevindingskedel SteamGenTM 8. Denne står i Monthey, Schweiz.
Permalink Aalborg Engineerings populære varmevindingskedel SteamGenTM 8. Denne står i Monthey, Schweiz.Gallery

Tålmodighed giver eksportmillioner

Tålmodighed giver eksportmillioner

Aalborg Engineering startede i 2001 med syv ansatte. I dag er det en succesfuld eksportvirksomhed, der har en omsætning på 250-300 millioner og 100 ansatte både i Danmark og internationalt. Høj kvalitet og en god portion tålmodighed har banet vejen for succes.

Brædstrup Fjernvarme har etableret et 18.600 m² stort solvarmeanlæg . Varmen lagres om vinteren i Danmarks første borehulslager
Permalink Brædstrup Fjernvarme har etableret et 18.600 m² stort solvarmeanlæg . Varmen lagres om vinteren i Danmarks første borehulslagerGallery

Brædstrup integrerer vind, varme og vejr

Brædstrup integrerer vind, varme og vejr

Hos Brædstrup Fjernvarme har de taget endnu et skridt mod uafhængighed af fossile brændstoffer og svingende elpriser. Med varmelager, solvarme og elkedel integrerer fjernvarmeværket vind og sol i varmeproduktionen. Brædstrup Fjernvarme frigør sig dermed fra afgifter og stigende priser på naturgassen.

Bjerringbro

Varme og kulde går hånd i hånd

Varme og kulde går hånd i hånd

Et unikt partnerskab mellem Grundfos og Bjerringbro Varmeværk viser, hvordan fjernkøling og fjernvarme kan gå hånd i hånd. Et underjordisk køleanlæg leverer 100 procent køling til Grundfos og 15 procent af varmen til Bjerringsbro Varmeværk med besparelser til både fjernvarmekunder og Grundfos.

Dronninglund damvarmelager

Solvarmeanlæg i verdensklasse ser dagens lys

Solvarmeanlæg i verdensklasse ser dagens lys

Hos Dronninglund Fjernvarme er tiden snart inde til at otte års arbejde i bogstavelig betydning ser dagens lys. Når forårssolen bryder frem, indvier Dronninglund Fjernvarme verdens største solvarmeanlæg til fjernvarme. Et anlæg som vil dække af halvdelen af varmebehovet i Dronninglund.

varmelager2

Varmelagring er nøglen til fremtidens fjernvarme

Varmelagring er nøglen til fremtidens fjernvarme

Fjernvarme kommer i fremtiden til at integrere en lang række energikilder, for at levere varme til forbrugerne uden brug af fossile brændstoffer. Nøglen til det er varmelagring, og danske fjernvarmeværker har allerede taget de første skridt.