Hvis det ikke lige var fordi, at Linka Energys direktør er vestjyde med fødderne solidt plantet på jorden, så ville han nok danse på bordet over virksomhedens resultat i regnskabsåret 2016/2017. Med en okay-ordrebeholdning, så ser det ud til, at han også godt kan finde danseskoene frem til næste år.

En positiv udvikling
Årets bruttofortjeneste udgør i regnskabsåret 2016/2017 hele 47,5 mio. kr. mod knap 37 mio. kr. året før, mens det ordinære resultat efter skat udgør 28,8 mio. kr. mod 19,6 mio. kr. Ledelsen betegner da også årets resultat som tilfredsstillende. “Der har været en general positiv udvikling”, siger direktør Brian Pedersen.

God spredning
Fremgangen i året og den positive udvikling kan ikke spores tilbage til et bestemt projekt, et bestemt marked eller sektor. “Der har været en god spredning af ordrer – både på projekter, markeder, kundesegmenter, altså både til fjernvarme, industrisektoren og landbrugssektoren”, siger Brian Pedersen.

Ifølge direktøren har Linka Energy klaret sig særdeles godt på sine eksisterende markeder, Danmark, Norge, Sverige og England. Samtidig har virksomheden haft flere projekter på sine nye markeder, herunder Østeuropa.

Størrelsen betyder noget
Året 2016/2017 har båret præg, at man har eksekveret et stort antal projekter. “Vi har vores egen patenterede brændselsteknologi, og det gør, at vi kan sætte et forholdsvist stort antal brændselsanlæg i drift på kort tid. Det betyder nemlig, at vi ikke skal bruge måneder på test. Det er ikke en plug and play-løsning, men tæt på”, siger Brian Pedersen.

Samtidig har Linka Energy med sine mellemstore til store anlæg ramt et godt sted i markedet. “De kedler og anlæg vi laver bliver større og større. Det har været en medvirkende faktor til det gode år. Alle vores segmenter efterspørger større kedler”, forklarer Brian Pedersen

Nye ejere blander sig ikke
For godt to måneder siden fik Linka Energy nye ejere. Kapitalfonden Via Equity satte sig på 60 procent af aktieporteføljen, mens Brian Pedersen og tre andre nøglemedarbejdere deles om de sidste 40 procent.

Via Equitys investering i virksomheden skulle ses som et rygstød til at komme ud på nye markeder. “De blander sig ikke i dagligdagen, den får vi selv lov at klare. De er mere med på dens strategiske del – for eksempel hvilke markeder vi skal penetrere”, forklarer Brian Pedersen.

Det ser godt ud
Med en ny kapitalstærk ejer og et godt regnskab i bagagen ser 2018 ud til at blive ligeså godt som 2017. Selvom Brian Pedersen er varsom med at hæve barren. “Det ser godt ud for næste år. Vi har en okay ordrebeholdning og en stor aktivitet på tilbudssiden. Medarbejderne er dygtige og fleksibel. Vi har haft et godt år, men vi ved jo ikke, om det her bliver bedre” , siger Brian Pedersen og tilføjer: “Men jeg sidder med en god fornemmelse for næste år”.

Fra Energy Supply