Fjernvarmeindustrien inviterer til Energipolitisk Konference den 27. marts. Klima-, energi-, og bygningsministeren samt topfolk fra branchen vil komme med oplæg om branchens eksportmuligheder, der spås stort vækstpotentiale. Det handler i sær om salg af samlede løsninger, hvor der er store ordre at hente.

På den Energipolitiske Konference tager Fjernvarmeindustrien bolden op fra regeringens initiativer i Vækstplanen fra efteråret 2013, som handler om at styrke danske virksomheders eksportmuligheder. Lige som Danmark har andre lande igangsat en omstilling af energisystemerne for at opnå grønne mål. Danske virksomheder inden for fjernvarmeindustrien har her en unik mulighed for at øge eksporten af dansk energiteknologi og viden. Årets konference sætter i den anledning fokus på to hovedområder: Fjernvarmens rolle i fremtidens varmeforsyning og systemeksport.

Regeringens vækstplan

Rasmus Helveg Petersen, klima-, energi- og bygningsminister, deltager i konferencen med et oplæg om regeringens vækstplan, hvor regeringen har taget initiativer til at styrke eksporten af den danske energimodel. Hvilken betydning vil Vækstplanen få for øget eksport af dansk energiteknologi?

Efter ministerens oplæg vil der være lejlighed til at indgå i dialog og stille spørgsmå til ministeren.

Systemeksport

Den danske fjernvarmeindustri har velansete, erhvervsmæssige kompetencer inden for fjernvarme og energieffektiviseringer. Fjernvarmeindustrien nyder lige nu positiv fremgang på eksportsiden, men potentialet er dog langt større. For at udnytte det fulde potentiale på eksportsiden er det nødvendigt at industrien i højere grad fokuserer på eksport af samlede løsninger, også kaldet systemeksport.

Tag del i debatten

Dagens indlægsholdere vil på hver deres felt bidrage til helhedsbilledet og mulighederne for systemeksport og fremme af strategiske virksomhedsalliancer, relationsopbygninger på eksportmarkederne, samt – ikke mindst – den grønne omstilling af energisystemet. Den efterfølgende paneldebat vil fokusere på mulighederne for systemeksport, og hvordan det organiseres og finansieres. I panelet møder vi Søren Møller, EKF; Tommy Thomsen, IFU samt Martin Petersen, ABB.

For program og tilmelding, se her